Πάρος

Η Πάρος των Κυκλάδων, είναι γνωστή για την κοσμοπολίτικη ζωή της, αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα του κόσμου και αγαπημένος προορισμός γνωστών προσωπικοτήτων αλλά και πολλών τουριστών. Ένα νησί για όλα τα γούστα αφού συνδυάζει πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά όπως πανέμορφες παραλίες, ιστορικά αξιοθέατα, ήσυχους οικισμούς, ατελείωτη διασκέδαση και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Νάουσα

Η Νάουσα, το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό, με το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στις Κυκλάδες, στη βόρεια ακτή του νησιού, διατηρεί την ομορφιά της Βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής.

Η Νάουσα διαμορφώθηκε περιμετρικά του ομώνυμου λιμανιού κατά τη διάρκεια της βυζαντινής περιόδου. Ήταν οχυρωμένη με τείχος το οποίο κατέληγε σε έναν ενετικό προμαχώνα (το Καστέλλι) μέρη των οποίων σώζονται ακόμα και σήμερα και αποτελούν σημεία μεγάλου ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Αν προχωρήσει κάποιος στο εσωτερικό της Νάουσας θα ανακαλύψει ένα δίκτυο από στενά δρομάκια, ασπρισμένα και φωτεινά, σύμφωνα με τον παραδοσιακό κυκλαδίτικο στυλ, προβάλλοντας την νησιώτικη κουλτούρα και συνδυάζοντας αρμονικά το αρχοντικό και ένδοξο παρελθόν της με το σύγχρονο παρόν.

Παραλίες

Θα χαρείτε ατελείωτες ώρες χαλάρωσης στις πολλές όμορφες και πεντακάθαρες παραλίες: Μαρτσέλο, Κριό, Παρασπόρο, Αγ. Ειρήνη, Βουτάκο, Αλυκή, Φάραγγα, Γλυφά, Δρυό, Χρυσή Ακτή, Λωλαντώνη, Πούντα, Λογγαρά, Πίσω Λιβάδι, Αμπελά, Σάντα Μαρία, Κολυμπήθρες, Μοναστήρι και φυσικά εκδρομή απαραίτητη στην Αντίπαρο.

Αξιοθέατα

Παναγιά Εκατονταπυλιανή
Λαογραφικό Μουσείο
Αρχαιολογικό Μουσείο
Σπήλαιο Αντιπάρου

Δραστηριότητες

Ιππασία: Γνωρίστε τις κρυμμένες ομορφιές του νησιού έφιπποι. Ένα πέρασμα από τις αμμουδερές παραλίες καλπάζοντας στην ακροθαλασσιά, είναι μια εμπειρία που αξίζει να βιώσετε.
WindSurf: Η Πάρος ήταν ανέκαθεν ένας must προορισμός για τους λάτρεις των θαλάσσιων αθλημάτων και ειδικά του windsurf. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί είναι ιδανικές.
Diving: Ανακαλύψτε τον πολύχρωμο βυθό, εξερευνήστε ξεχασμένα ναυάγια, θαυμάστε υποθαλάσσια σπήλαια και πανέμορφους υφάλους.